Εκτύπωση

Η καλλιέργεια πατάτας είναι ριζωμένη σε  βάθος χρόνων αφού αποτελούσε κύρια και χρυσοφόρα παραγωγή για το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του χωριού. Η πατάτα Αετολόφου ήταν και συνεχίζει να είναι από τα προϊόντα που οι καταναλωτές ζητουν με επιμονή.

 

Κατα την καλλιεργητική περίοδο οι παραγωγοί είναι υποδειγματικοί για τον τρόπο που φροντίζουν τη σοδειά τους. Οι γνώσεις τους τεράστιες αφου το χωριό είχε δικό του προβλαστήριο στο παρελθόν με αποτέλεσμα ο παραγωγός να γνωρίζει σωστα όλη τη διαδικασίαμέχρι να φτάσει στο τελικό στάδιο διάθεσης. Πρόσφορο έδαφος βρήκαν όλες οι σύγχρονες ποικιλίες πατάτας καθώς τα χωράφια του Αετολόφου είναι γνώστα για τη γονιμότητα τους.

Απ τη νοστιμιά της πατάτας έμεινε και η ρήση... ΄΄αφηνεις το κρέας και τρώς την πατάτα΄΄ εννοώντας όταν ειναι μαγειρεμένη μέ κρέας. Τέτοια ειναι η φήμη.

Χωρίς ιδιαίτερη προβολή η διαφήμση η πατάτα Αετολόφου κατέκτησε το καταναλωτικό κοινό μόνο και μόνο απ τη μοναδική νοστινιά της. Συνομολογείται όχι μόνο απ τους παραγωγούς αλλά τους εμπόρους οτι αρκεί κανείς να επικαλεστεί την παροέλευση παραγωγής και τη πατάτα πουλάει από μόνη της

Σήμερα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στην προτίμηση καλλιέργειας των παραγωγών του χωριού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αμελλητέα η ποσότητα παραγωγής.

Η διάθεσήτης γίνεται τόσο σε χονδρική όσο και λιανική ποσότητα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.