asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Τελευταία Νέα

Αετόλοφος Καρναβάλι 2018...

Αετόλοφος Καρναβάλι

Αντι για εκδηλώσεις και μεγάλες γιορτες που ειναι στην ψυχή μας παραδώσαμε ένα χωριό κουφάρι περιτριγυρισμένο από κατι περίεργους χωρίς ευθυξία κι αίσθημα ευθύνης τύπους που δηλώνουν συγκινημένοι για τα χρόνια εκείνα που ο Αετόλοφος ήταν ο Βασιλιάς των εκδηλώσεων ... καρναβαλικών και όχι μόνο.
Αυτή η πλατεία κι αυτό το πλακόστρωτο ήταν το ιερό βήμα για μένα ως Πρόεδρος του τότε Πολιτιστικoύ Συλλόγου που δεν υπάρχει πιά.
Ειναι ο χόρος που λάτρεψα ακόμα περισσότερο γιατί εκεί ο Σύλλογος βράβευσε τους επιστήμονες του χωριού, έφερε πιό κοντά τους κατοίκους με ρίζες από την Ανατολική Ρωμυλία. Άστραφταν οι στολές των χορευτών και βρόνταγαν οι μπαιντούσκες. Δεν θα ξεχάσω τα δάκρυα συγκίνησης ηλικιωμένων με το ηχο των Ζωναράδικων να δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Σύλλογος κι εκκλησία είχαμε γινει ένα. Με υποστηριξη εκατέρωθεν ωστε να στηρίξουμε τον τόπο μας.

Η προοπτική να εντάξουμε το χωριό σε Ευρωπαικό πρόγραμμα Θρησκευτικού περιπατικού Τουρισμού αφού τηρούσαμε τις προϋποθέσεις όπως μου είχε επισημάνει ο τότε νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός ναυάγησε ανεπιστρεπτή . Ηταν οι μέρες που εγιναν εκλογές στο Σύλλογο χωρις την παρουσία μου και το μαθα τυχαία στο καφενείο του χωριού. Αρα λοιπόν για να δώσω άλλη μια μαχη για την Πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού είχε χαθεί οριστικά. Αδύναμος κι απογοητευμένος χωρίς το <<μεγάλο σόϊ>> για να με στηρίξη δεν μίλησα ποτέ και δεν μπορούσα άλλωστε. Περίμενα βέβαιος για τη μοιραία κατάληξη. Κι αυτό τεκμέρεται μέσα απ τη λογική που στηρίχτηκε η ανατροπή μου και να οδηγηθέι σε εκλογές ο Σύλλογος. Ο Σύλλογος δεν υφισταται πιά κατι το οποίο με πληγώνει οσο τίποτα.
Διαχειριστηκα την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συγχωριανών μου τρια χρόνια ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και θέλω να πιστεύω πως κατέκτησα ένα θετικό κουτάκι στην ψυχής τους. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο κι ουτε η παιδεία και η μόρφωση που απέκτησα απ το σπίτι και τους δασκάλους μου μου επιτρέπουν να λαϊκίσω.

Δεν ξεχνώ με τίποτα και τιμώ τον αείμνηστο δάσκαλο και ερευνητή της επαρχίας Αγιάς Δημήτρη Αγραφιώτη που με βοήθησε στη σύνταξη του καταστατικού στο σπίτι του με το πιάνο να γεμίζει νότες την ατμόσφαιρα και να προχωράμε άρθρο άρθρο. Αξέχαστες σιγμές.

Θέλω μονάχα να μπώ στη λογική όλων εκείνων που παρέδωσαν ένα χωριό κουφάρι. Να μπω στα παραμύθια που ίσως θα λένε στα παιδιά και στ εγγόνια τις κρύες νύχτες του χειμώνα για την ιστορία του χωριού. Την έδρα μητρόπολης με τον επισκοπικο θρόνο. Με το παλάτι που γκρεμίστηκε και σήμερα είναι ένα κτίριο που λεγεται ΓΑΚ. Το γκρέμισμα του παλιού Δημοτικού σχολείου που σήμερα θα ήταν ένα υπέροχο πνευματικό κέντρο. Το νησί... Τα κιούγκια. Το χαρέμι. Η λίμνη. Οι μπάρες...Θα ήθελα πολύ να ακούσω κατι αληθινό κι όλο το λάθος να είναι δικό μου για τα παραπάνω που έγραψα.

Θέλω να υπογραμμίσω όμως παρ όλο που δεν εχω την αριθμητική δύναμη.... αφού κι εδώ ισχύει όπως λέν στα χωριά το <<μεγαλο σόϊ>> καταφέραμε με μιά μικρή ομαδα Αετολοφιτών αυτή τη στιγμή το χωριό να έχει ένα άρτιο Ιντερνετικό Δικτυο το μοναδικό στο Δήμο μας. Με πρόσβαση για κάθε οικογένεια και μαθητη για τις εργασίες του σχολείου.
Ενισχύσαμε την παιδική απασχόληση με δραστηριότητα των παιδιών να έχουν ένα υποτιθεται μαγαζάκι στο ανοικιαστο κτιριο του Συνεταιρισμου. Κατασκευάζουν παιχνιδάκια και τα πωλουν. Εχουν ταμείο και με χαρα λεν στους γονείς ... ΜΑΖΕΨΑΜΕ 30€ ΑΠ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ. Αυτό προέκυψε αφού περασμένα καλοκαίρια είχαμε την ιδέα να λειτουργήσουμε τον ίδιο χώρο σα μικρό κινηματογράφο. Τα παιδια στραμμένα στην οθόνη ανέπτυξαν κι ενδυνάμωσαν ακόμα περισσότερο τις σχέσεις τους. Για αυτό και τους γεννήθηκε η ιδέα για το μαγαζάκι όπως το αποκαλούν. Έκαναν εγκαίνια. Κάλεσαν κόσμο και προσφεραν αναψυκτικά αλλά πανω απ όλα μας μάγεψαν όλους.
Όλα αυτά λοιπόν έιναι Αετολοφίτικα στοιχεία με πρόσφορο έδαφος για συνενόηση και προκοπή.
Για το χωριό μου έχω δημιουργήσει την ιστοσελίδα aetolofos.gr καθώς αυτή ειναι η δουλειά μου, θέλωντας να υπάρχει ένα ψηφιακό αρχείο με ότι θα μπορούσε να έχει σχέση με τον τόπο μας. Η εφημεριδούλα μας κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο απ την περιοχή μας το δημοσιεύει για να ενημερώνεται ο κόσμος και οι συγχωριανοί μας του εξωτερικού.
Τέλος το αρθράκι αυτό γεννήθηκε μέσα μου αυτές τις μέρες του Καρναβαλιού που όπως είπα και πρίν ο Αετόλοφος ήταν ο Βασιλιάς της Επαρχίας μας σε άλλες εποχές ενώ παράλληλα τελευταία που επισκέφθηκα το χωριό διαπίστωσα τη θλίψη πολλών συγχωριανών μας για την απουσία εκδηλώσεων.
Θέλω να ξέρουν όσοι νοιαζονται για την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του Αετολόφου θα σταθώ δίπλα τους σαν απλός πολίτης.

Δημήτρης Μουλούδης

Λαμπερές και όμορφες οι Αετολοφίτισες γλεντοκοπούσ...
Το Γερακάρι Αγιάς έκλεψε την παράσταση την τελευτα...
 

Ημ/γιο άρθρων

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Άρθρα αρχείου

20 Αυγούστου 2017
Ξέρεις γιατί πρέπει να ανταλλάξουμε χρονια πολλά εκείνη την ημέρα η χάσαμε κάθε ελπίδα κι αγαπη για τη Μητέρα των Μητέρων;Οι μεγαλύτεροι θυμούνται κι οι νέοι δε...
697 hits
04 Ιανουαρίου 2018
Ζντ μπαρα σι λιεμει αφού ντ μπουλουσάμι.Ηταν η απάντηση απ τα πιτσιρίκια του Αετολόφου σημερινοί 75αρηδες περίπου... στην άρνηση του ιερέα του χωριού να ρίξει  ...
322 hits
21 Φεβρουαρίου 2018
Το κρύο και ο άσταστος καιρός με τίποτα δεν εμπόδισε τους κατοίκους του χωριού να διοργανώσουν και φέτος το πατροπαραδοτο γλέντι.Με στοιχεία τον αυτοσχεδιασμό κ...
264 hits
11 Ιουλίου 2018
Στις βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ: Θα ισχύσει για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Δηλαδή, ο δήμαρχος...
105 hits
15 Ιουλίου 2018
Με δημιουργία κσι συνεργατικότητα έχουν γεμίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα παιδιά του χωριού μας αφού το μεράκι τους για παιχνίδι εξαντλείται στο εργαστή...
255 hits
22 Δεκεμβρίου 2016
Λιγες ώρες απέμειναν απ τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή απόψε Παρασκευη 23 Δεκεμβρίου στον ΑετόλοφοΜεθοδικά και με μεράκι ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού...
490 hits
18 Ιουνίου 2016
Η παρέα το απαιτεί το προγραμματίζει και το οργανώνει αφου πέσει το ρεφενέ κι όλα τ αλλα βρίσκουν το δρόμο τους ...
492 hits

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο