asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Ελένη Χάμου: συμμετέχω κι εγώ στην προοπτική αναγέννησης του Αετολόφου με τον συνδυασμό ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄

Ελένη Χάμου Ελένη Χάμου

Ευχάριστα μας εξέπληξε η συγχωριανή μας με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄. Απλή και λιτή στη συνάντησή μας δεν άφηνε κανένα περιθώριο να αμφιβάλεις για το μεράκι της να ασχοληθεί με τα κοινά.
Η συζήτηση μας ξεκίνησε μ ενα Flash Back δένοντας αρμονικά τις όμορφες εικόνες του παρελθόντος όταν ο Αετόλοφος είχε τροχιά ανάπτυξης.

Μπορεί να ζω λίγα χιλιόμετα μακριά απ το χωριό, είπε, αυτό όμως με βοηθάει να βλέπω με μιά τρίτη ματιά ίσως πιό αντικειμενική, το σκηνικό εγκατάλειψης που αντικρίζει κανείς στον Αετόλοφο. Μέρα παρα μέρα είμαι εκεί και όλα τα σημεία αναφοράς που είχα σαν παιδί έχουν εξαφανιστεί

Ένα Δημοτκό Σχολείο που στέγασε μαθητές και οι περισσότεροι σήμερα διαπρέπουν σαν επιστήμονες, έχει αφεθεί εκεί στη μοίρα του. Ακόμα είναι έντονη η μυρουδιά της αίθουσας απ τα μαθητικά χρόνια όταν κάθε τέσσερα χρόνια ανοιγουν οι πόρτες του για τις εκλογές μόνο και μετά παλι ερμητικά κλειστές.

Πόσο με πλήγωσε πρόσφατα η ιστορία με την κατάθεση του στεφανιού στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία. Εκεί, τόνισε, γράφει το όνομα του θείου μου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν του συμπεριφέρεται έτσι. Όχι μόνο εκείνον αλλά κι ότι αντιπροσωπεύει αυτο το μνημείο.

Μια πλατεία που φιλοξένησε χαρές πανηγύρια και τόσα γλέντια είναι εκεί να μας θυμίζει άλλες πιό όμορφες στιγμές αφού έχει εγκαταληφθεί εντελώς. Ενα παγκάκι για τον επισκέπτη τον παππού η το παιδί. Τίποτα. Άθλια συντήρηση και με μια παιδική χαρά που διώχνει τα παιδιά.

Πρόσφατα Δημήτρη, μου είπε, διάβασα το άρθρό σου που τιμούσες τους ανθρώπους που πρόσφεραν στο χωριό. Τον Κώστα Μυλωνά τον Αντώνη Μπουρντένα, τον Παναγώτη Ντελή και τον Κώστα Σμυρλή. Δεν ξέρεις τι όμορφα ένοιωσα γιατί πράγματι έδωσαν πολλά στο χωριό. Ε ναι λοιπόν εμείς σαν συνδυασμός πρέπει να κρατήσουμε αυτό το απόσταγμα της θετικής προσφοράς για να προχωρήσουμε.

Όλα τελείωσαν εκεί με την κατάρευση και του Πολιτιστικού συλλόγου. Μέσα απ αυτό το φορέα είχαμε έρθει πιό κοντά στις ρίζες μας όταν οι Μπαϊντούσκες και τα ζωναράδικα μας έκαναν να δακρυζουμε. Όταν βραβεύτηκαν οι επιστήμονες του χωριού. Όταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις είχαν πάρει επικές διαστάσεις για το χωριό μας. Ελεγα είμαι Αετολοφίτισα και έπερνα την απάντηση ... Α ναι το ξέρουμε το χωριό σου. Ηρθαμε. Ωραίες εκδηλώσεις.

Χειρίζομαι, επισήμανε, πολύ καλά το διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση. Σκέφτομαι ότι αν αυτή τη στιγμή αφαιρούσαμε την Ιστοσελίδα για το χωριό και της παρεμβάσεις που κάνεις όλα αυτα τα χρόνια θα είμασταν εντελώς στο πουθενά.

Με γοητεύει η προοπτική να συνεργαστώ με τους συγχωριανούς και με το συνδυασμό ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄ και δε θα επιτρέψω σε κανέναν και σε καμία να νομίσει ότι είναι πιό Αετολοφίτισα απο μένα. Θα με βρεί μπροστά του.

Ηταν η στιγμή της συζήτησης μας που έβλεπες μια γυναίκα τόσο οργισμένη με λόγο φωτιά και τσεκούρι που σ αφηνε αναυδο. Η κουβέντα μας τελείωσε με χαμόγελο κι ενα ποτήρι κρασί και με την ευχή όλα να παν καλά πρώτα για τον Αετόλοφο.

Ελένη... Καλοσώρισες

Γιάννης Λεβιδιώτης... Δ' Χαιρετισμοί της Θεοτόκου ...
Καλωσορίζουμε τη Χαρά Γκούμα στο συνδυασμό ΄΄Αετόλ...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
715 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1427 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
881 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
765 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
884 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1077 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.