asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Πατέρας Γεράσιμος. Ο ποιμήν ο καλός...

Πατέρας Γεράσιμος. Ο ποιμήν ο καλός... Πατέρας Γεράσιμος. Ο ποιμήν ο καλός...

Αγαπητοί ενορίτες μου, πολυαγαπημένο μου ποίμνιο!

Καταλαβαίνω απόλυτα την άσχημη θέση στην οποία βρίσκεστε τον τελευταίο καιρό. Ασπάζομαι απόλυτα ακόμη και την πιθανή σας αγανάκτηση ή και οργή για όσα συμβαίνουν γύρω από τον χώρο της πολυταλαιπωρημένης (με τις σχετικές απαγορεύσεις και τα γνωστά) Εκκλησίας μας που τόσο αγαπάτε.

Αντιλαμβάνομαι ότι η όλη κατάσταση είναι πρωτόγνωρη τόσο για εσάς όσο και για μένα τον ίδιο. Πραγματικά βρίσκομαι σε πολύ άσχημη θέση όταν δεν ξέρω και δεν γνωρίζω τι πρέπει να πράξω, όχι για να είμαι αρεστός στα μάτια των κυβερνώντων, των ταγών της Εκκλησιαστικής εξουσίας, ή των πιστών ανθρώπων, αλλά μόνο στα μάτια του θεού, που ορκίστηκα να υπηρετώ και να φροντίζω τον λαό του. Με ταλαιπωρεί αφάνταστα η συνείδησή μου εάν εφαρμόζοντας τους νόμους (Νομοθετικά Διατάγματα για να εξηγούμαστε) ή τις αποφάσεις της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος (περί κεκλεισμένων των θυρών ακολουθιών, διαφόρων απαγορεύσεων στους χώρους λατρείας κλπ) υπηρετώ το θέλημα του θεού για το οποίο ορκίστηκα  ή τελικά το προδίδω βάναυσα, και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνω (ο Θεός να με λυπηθεί!).

Σας παρακαλώ συγχωρέσατε με γιατί αντιλαμβανόμενος τη θέση μου, ο ποιμένας (Ιερέας) να είναι στο μαντρί (στην Εκκλησία και να Ιερουργεί) και τα πρόβατα (το ποίμνιό  μου) που μου εμπιστεύτηκε ο θεός να είναι οπουδήποτε έξω από το μαντρί (βλέπε ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών) αισθάνομαι κάτι σαν προδότης σε αυτό που ορκίστηκα να υπηρετώ κατά την χειροτονία μου.

Όποια γνώμη και εάν έχετε σχηματίσει για τον πάτερ Γεράσιμο στα 18 χρόνια που υπηρετώ στην Εκκλησία μας, με τις τελευταίες και ραγδαίες εξελίξεις στα Εκκλησιαστικά, γονατιστός σας παρακαλώ και ικετεύω, μην βιαστείτε να με κρεμάσετε πριν ολοκληρωθεί αυτό το κακό που επικρατεί στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, και επανέρθουμε στην κανονικότητα, οπότε και θα κάνουμε απολογισμό των ενεργειών μας και θα αναλάβουμε τις όποιες ευθύνες μας, τόσο ενώπιον των ανθρώπων όσο και ενώπιον του Θεού που υπηρετούμε.

Επίσης μετά την απαγόρευση της μετάδοσης του Αγίου Φωτός, ο Αετόλοφος έχει κάνει ΤΖΑΚ ΠΟΤ αφού ο π. Γεράσιμος εκτός από παππάς σας, από αυτή τη στιγμή αυτοανακηρύσσεται και ντελιβεράς (όχι δεν θα αλλάξω επάγγελμα να γίνω ντελιβεράς να σας φέρω πιτόγυρα ή πίτσες, ούτε υπάλληλος κάποιας εταιρείας courier να σας φέρω κάποια εμπορεύματα που παραγγείλατε ηλεκτρονικά, αλλά ούτε ταχυδρόμος να σας φέρω αλληλογραφία ή λογαριασμούς - σημειώστε ότι όλα αυτά επιτρέπονται, αλλά απαγορεύεται η μετάδοση του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ - μα πόσο πιο γελοίοι μπορεί να γίνουν όλοι αυτοί που σκέφθηκαν όλο αυτό το σκηνικό?). Λέγοντας λοιπόν ότι θα αυτοανακηρύσσομαι ντελιβεράς του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ, εννοώ πως θα σας φέρω το ΆΓΙΟ ΦΩΣ εγώ ο ίδιος στα σπίτια σας (με όποιο προσωπικό κίνδυνο) εάν μου το ζητήσετε.

Για όποιο θέμα σας απασχολεί, δεν σταμάτησα να υπάρχω. Επικοινωνήστε μαζί μου στο γνωστό τηλέφωνο 6907794295 για να βρεθούμε για παράδειγμα σε ώρες που το γραφείο της Εκκλησίας μας θα είναι ανοιχτό.

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες, οι καταστάσεις που βιώνουμε πρωτόγνωρες για όλους μας, αλλά ας κάνουμε υπομονή και ας είμαστε ψύχραιμοι. Και μην ξεχνάτε, προσευχή! προσευχή! προσευχή! γιατί όπως είπε ο Χριστός στους μαθητές του, ότι μόνο με προσευχή και νηστεία φεύγει αυτό το είδος δαιμονίων από τον δαιμονιζόμενο, έτσι και τώρα με την προσευχή όλων μας θα δώσει ο θεός να φύγουν αυτά τα δαιμόνια που πλήττουν την πατρίδα μας.

Συγχωρήστε με για την παραπάνω αυθαιρεσία.

Ο παππάς σας

π. Γεράσιμος.

Τρέξτε στο μανάβικο η τη λαϊκή και αγοράστε μήλα τ...
Ένταση και αναβρασμός στη Νέα Σμύρνη. Εκει βρίσκον...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
714 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1427 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
880 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
765 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
883 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1077 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.