asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Οι Ρομά δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας

Οι Ρομά δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας Οι Ρομά δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας

Για εξέλιξη που «απευχόμουν να συμβεί» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται στα όρια του αστικού ιστού της πόλης.

«Δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας (σ.σ. στον οικισμό των Ρομά), είχαν παρατηρηθεί συνωστισμοί. Πρόκειται για οικισμό στα όρια του αστικού ιστού και αυτό δυσκολεύει την καραντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης.

Περιέγραψε, μάλιστα, ότι το πρωί της Παρασκευής - αφού, δηλαδή, είχε τεθεί σε ισχύ το μέτρο της καραντίνας - βρήκε έναν Ρομά στη λαϊκή αγορά «και τον μάντρωσα».

Όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης η περίμετρος της καραντίνας «είναι και πέραν του οικισμού των Ρομά. Στον οικισμό των Ρομά ζουν περίπου 2.500 έως 3.000 άνθρωποι ενώ σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή η προσωπική εκτίμηση είναι ότι μιλάμε γαι 5.000 κόσμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι που μπήκαν σε καραντίνα και δεν ζουν στον οικισμό των Ρομά «διαμαρτύρονται γιατί οι ίδιοι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, συνεχίζουν να το τηρούν»

«Βλέπω την ψυχραιμία και την σύνεση δεν τη βλέπω στους Ρομά» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Καλογιάννης.

Ο δήμαρχος Λάρισας σήμανε καμπανάκι κινδύνου για τον Τύρναβο «που είναι σε 10χλμ από τη Λάρισα και έχει αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο οικισμό Ρομά» ενώ γνωστοποίησε, τέλος, ότι «έχω ζητήσει από τον ΓΓ Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων να εφαρμοστεί το ειδικό σχέδιο για τη δομή στο Κουτσόχερο με 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες για να συνεχίσουν οι ειδικοί να λένε ότι δεν υπάρχει διασπορά στην πόλη της Λάρισας γιατί υπήρχαν λίγα κρούσματα».

[ΠΗΓΗ]

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο πάτερ Γεράσιμος ενημερώνει τους πιστούς...
Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στον οικισμό των Ρ...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
690 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1402 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
858 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
745 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
866 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1061 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.