asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Τελικό πρόγραμμα εορτής Αγ. Νικολάου (κερασάς)

ainikolas

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων από την παρούσα ιστοσελίδα, σας παρουσιάζω το τελικό πρόγραμμα της πανήγυρις του Αγ. Νικολάου (κερασά).

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2020, ώρα 18:00, Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου
 • ΚΥΡΙΑΚΗ 17/5/2020, ώρα 07:30, Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. της Παναγίας

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ εντός των Ναών (ισχύει μέχρι 5/6/2020).

 1. Στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει αντισηπτικό/απολυμαντικό υγρό χεριών. Οι ακολουθίες θα γίνονται με όλα τα δυνατά μέσα φυσικού εξαερισμού του χώρου (ανοιχτές θύρες και παράθυρα).
 2. Εντός του Ναού (παρόλο που η επιφάνειά του είναι περισσότερο των 500 τετ. μέτρων) επιτρέπεται - για αποφυγή συνωστισμού - να παρευρίσκονται το μέγιστο 50 πιστοί και σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. Οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα, την οποία φυσικά θα αφαιρούν προσερχόμενοι στη Θεία Μετάληψη.
 3. Για τον παραπάνω λόγο, κάποιος επίτροπος θα επιμελείται του αριθμού των παρευρισκομένων εντός του Ναού, και παρακαλώ να υπακούετε στην εφαρμογή αυτού του τόσου σοβαρού μέτρου προστασίας. Άλλωστε όλα γίνονται για να μείνουμε όλοι μας ασφαλείς.
 4. Οι υπόλοιποι που δεν δύνανται να παρευρίσκονται εντός του Ναού, μπορούν να ανάψουν το κεράκι τους αφού θα εισέρχονται και θα εξέρχονται (υποχρεωτικά) από τον πρόναο και θα παρακολουθούν προσευχόμενοι τις Ιερές Ακολουθίες από τα μεγάφωνα, στον προαύλιο χώρο του Ναού και σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.
 5. Οι παρευρισκόμενοι εντός του Ναού, θα εξέρχονται υποχρεωτικά από την πλαϊνή πόρτα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην είσοδο του Ναού. Εκεί θα υπάρχει κάδος απορριμάτων για την απόρριψη εξοπλισμού υγιεινής (μάσκες, γάντια κλπ).
 6. Κατά την προσέλευση στην Θεία μετάληψη (Θ. Κοινωνία) πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών.
 7. Επίσης, κατά τη διανομή του αντιδώρου, του άρτου, των κολύβων κλπ ευλογιών, πέραν της τηρήσεως των αναλόγων αποστάσεων, πρέπει να τηρούνται και οι σχετικές υγειονομικές προφυλάξεις.
 8. Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους. Εάν επιθυμούν την κατ΄ οίκον εξυπηρέτηση των εκκλησιαστικών αναγκών τους, ο Ιερέας (π. Γεράσιμος 6907794295) του χωριού δύναται - λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης - να επιτελέσει το αδιάπτωτο ποιμαντικό του καθήκον.
 9. Εάν κάποιος πιστός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ναό, παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας θα απομακρυνθεί άμεσα και με ασφάλεια από τον Ναό, ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν θα μεταφερθεί με ανάλογο τρόπο στο γραφείο του Ναού, όπου και θα παραμείνει έως να καταστεί δυνατή η οριστική του απομάκρυνση από τον Ναό..
 10. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κανείς πιστός με εμφανή προβλήματα υγείας (έντονος βήχας, συνάχι κλπ) δεν θα επιτραπεί να εισέλθει στο Ναό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ:

Τα παραπάνω να γίνουν απόλυτα σεβαστά και να εφαρμοστούν αδιαμαρτύρητα από όλους μας.
Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες, είμαι πάντα στη διάθεσή σας,

π. Γεράσιμος
τηλ. 690 779 4295 και 2410 550198

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ: ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ!!!

Ανακοίνωση της Εκκλησίας Παναγίας Αετολόφου εν όψε...
Ο ιερέας Αετολόφου ενημερώνει εκ νέου για το πρόγρ...
 
Αετόλοφος
14 Οκτωβρίου 2020
Αγαπητοί μου Αετολοφίτες και μη,για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τον Αγ. Γεράσιμο, την ερχόμενη εβδομάδα...
106 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
08 Οκτωβρίου 2020
Αγαπητοί μου γονείς και παιδιά μου πολυαγαπημένα,Γράφει ο Πατήρ ΓεράσιμοςΜε αφορμή την Ευαγγελική περικοπή που θα ακούσο...
146 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
06 Οκτωβρίου 2020
Παρουσία ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού πιστών, τελέσθηκε προχθές το βράδυ, Τετάρτη 30/9/2020 στον Ναό της Παναγίας μας η ετ...
122 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
12 Αυγούστου 2020
Αγαπητοί μου χωριανοί,Φέτος για πρώτη φορά, λόγω των απαιτήσεων της πανδημίας, με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της υγε...
502 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
13 Μαϊος 2020
Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων από την παρούσα ιστοσελίδα, σας παρουσιάζω το τελικό πρόγραμμα της πανήγυρις του Αγ...
406 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
11 Μαϊος 2020
Αγαπητοί μου ενορίτες, στην τελευταία μου ενημέρωση από το παρόν site σας γνωστοποίησα το πρόγραμμα για την εορτή τ...
398 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.