asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Τελικό πρόγραμμα εορτής Αγ. Νικολάου (κερασάς)

ainikolas

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων από την παρούσα ιστοσελίδα, σας παρουσιάζω το τελικό πρόγραμμα της πανήγυρις του Αγ. Νικολάου (κερασά).

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2020, ώρα 18:00, Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17/5/2020, ώρα 07:30, Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. της Παναγίας

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ εντός των Ναών (ισχύει μέχρι 5/6/2020).

  1. Στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει αντισηπτικό/απολυμαντικό υγρό χεριών. Οι ακολουθίες θα γίνονται με όλα τα δυνατά μέσα φυσικού εξαερισμού του χώρου (ανοιχτές θύρες και παράθυρα).
  2. Εντός του Ναού (παρόλο που η επιφάνειά του είναι περισσότερο των 500 τετ. μέτρων) επιτρέπεται - για αποφυγή συνωστισμού - να παρευρίσκονται το μέγιστο 50 πιστοί και σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. Οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, συνιστάται να φέρουν προστατευτική μάσκα, την οποία φυσικά θα αφαιρούν προσερχόμενοι στη Θεία Μετάληψη.
  3. Για τον παραπάνω λόγο, κάποιος επίτροπος θα επιμελείται του αριθμού των παρευρισκομένων εντός του Ναού, και παρακαλώ να υπακούετε στην εφαρμογή αυτού του τόσου σοβαρού μέτρου προστασίας. Άλλωστε όλα γίνονται για να μείνουμε όλοι μας ασφαλείς.
  4. Οι υπόλοιποι που δεν δύνανται να παρευρίσκονται εντός του Ναού, μπορούν να ανάψουν το κεράκι τους αφού θα εισέρχονται και θα εξέρχονται (υποχρεωτικά) από τον πρόναο και θα παρακολουθούν προσευχόμενοι τις Ιερές Ακολουθίες από τα μεγάφωνα, στον προαύλιο χώρο του Ναού και σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.
  5. Οι παρευρισκόμενοι εντός του Ναού, θα εξέρχονται υποχρεωτικά από την πλαϊνή πόρτα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στην είσοδο του Ναού. Εκεί θα υπάρχει κάδος απορριμάτων για την απόρριψη εξοπλισμού υγιεινής (μάσκες, γάντια κλπ).
  6. Κατά την προσέλευση στην Θεία μετάληψη (Θ. Κοινωνία) πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών.
  7. Επίσης, κατά τη διανομή του αντιδώρου, του άρτου, των κολύβων κλπ ευλογιών, πέραν της τηρήσεως των αναλόγων αποστάσεων, πρέπει να τηρούνται και οι σχετικές υγειονομικές προφυλάξεις.
  8. Όσοι πιστοί ανήκουν στις υγειονομικά ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένοι), πρέπει να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι, χάριν της προστασίας της υγείας τους. Εάν επιθυμούν την κατ΄ οίκον εξυπηρέτηση των εκκλησιαστικών αναγκών τους, ο Ιερέας (π. Γεράσιμος 6907794295) του χωριού δύναται - λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης - να επιτελέσει το αδιάπτωτο ποιμαντικό του καθήκον.
  9. Εάν κάποιος πιστός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ναό, παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας θα απομακρυνθεί άμεσα και με ασφάλεια από τον Ναό, ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν θα μεταφερθεί με ανάλογο τρόπο στο γραφείο του Ναού, όπου και θα παραμείνει έως να καταστεί δυνατή η οριστική του απομάκρυνση από τον Ναό..
  10. ΠΡΟΣΟΧΗ: Κανείς πιστός με εμφανή προβλήματα υγείας (έντονος βήχας, συνάχι κλπ) δεν θα επιτραπεί να εισέλθει στο Ναό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ:

Τα παραπάνω να γίνουν απόλυτα σεβαστά και να εφαρμοστούν αδιαμαρτύρητα από όλους μας.
Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες, είμαι πάντα στη διάθεσή σας,

π. Γεράσιμος
τηλ. 690 779 4295 και 2410 550198

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ: ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ!!!

Ανακοίνωση της Εκκλησίας Παναγίας Αετολόφου εν όψε...
Ο ιερέας Αετολόφου ενημερώνει εκ νέου για το πρόγρ...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
689 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1401 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
857 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
744 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
865 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1060 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.