asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Oι ακολουθίες για το 12ήμερο των Χριστουγέννων στον Αετόλοφο

12ήμερο των Χριστουγέννων στον Αετόλοφο 12ήμερο των Χριστουγέννων στον Αετόλοφο

Αγαπητοί μου εν Κυρίω αδελφοί, αγαπητό μου ποίμνιο,

σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου και της Μητροπόλεώς μας (με βάση ανάλογο ΦΕΚ της κυβέρνησης), οι ακολουθίες για το 12-ήμερο των Χριστουγέννων έχουν ως κάτωθι:

1. Οι Ναοί θα είναι ανοιχτοί καθ΄ όλο το διάστημα του 12-ημέρου για προσκύνηση και κατ΄ ιδίαν προσευχή (στο χωριό μας τις ώρες λειτουργίας του Ναού).

2. Θα πραγματοποιηθούν θείες Λειτουργίες με παρουσία - το μέγιστο - 50 ανθρώπων ανήμερα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. Τις υπόλοιπες ημέρες θα γίνονται Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών, όπου όμως στο τέλος θα επιτρέπεται η προσέλευση των πιστών στη Θεία Κοινωνία (να μεταλάβουν) και κατ΄ ιδίαν προσκύνηση.

3. Στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας, από τις προαναφερόμενες, δύναται να πραγματοποιήσουμε μια ειδική ακολουθία σύντομης Θ. Μεταλήψεως με στοιχεία της Θ. Λειτουργίας, για να μπορέσουν να μεταλάβουν οι πιστοί που θέλουν για οποιοδήποτε λόγο, να αποφύγουν τον συνωστισμό των 50 ατόμων στην κανονική Θ. Λειτουργία.

4. Σε κάθε περίπτωση, οι παρευρισκόμενοι στις ως άνω Θείες Λειτουργίες (50 πιστοί στο Ναό), θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα προσώπου και θα τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους.

5. Έχουμε την δυνατότητα, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων (Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου) να λειτουργήσουμε κανονικά με 50 πιστούς, με ώρα λήξης τις 09:10 μ.μ. λόγω της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όσοι επιθυμούν να εκκλησιαστούν σε αυτή τη βραδινή Θεία Λειτουργία (για να αποφευχθεί πιθανόν συνωστισμός ανήμερα των Χριστουγέννων) να απευθυνθούν προσωπικά στον π. Γεράσιμο.
Σας ευχαριστώ πολύ. για περισσότερες πληροφορίες σας περιμένω στην Εκκλησία, είτε προσωπικά είτε τηλεφωνικά, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Πατήρ Γεράσιμος

Κυριακή 24/01/2021 θα πραγματοποιηθεί η Θ. Λειτουρ...
Πατήρ Γεράσιμος: Πρόγραμμα των ακολουθιών τις άγιε...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
679 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1382 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
846 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
736 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
855 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1045 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.