asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Βαγγέλης Λάμπρου. Ο άξιος κοινοτάρχης Μεγαλοβρύσου Αγιάς.

Βαγγέλης Λάμπρου Βαγγέλης Λάμπρου: Kοινοτάρχης Μεγαλοβρύσου

Μόνο αυτό τον υπερτιτλο θα μπορούσε να αποδώσει κανείς αυτό το άρθρο για τον Προέδρο της Κοινότητας Μεγαλοβρύσου του Δήμου Αγιάς.

Από τη άλλη άκρη της γραμμής και μέσα απ τη φωνή του διαπιστώνεις αμέσως έναν καλοκάγαθο άνθρωπο (Βαγγέλης Καλόκαρδος) έτοιμο να μιλήσει για την κοινότητα που εκπροσωπεί εν μέσω πανδημίας.

ΕΡ: Στην ερώτηση μας για την γενική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό ειπε...

ΑΠ: Δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα. Κι αν αυτό συνέβαινε σαφώς και θα παιρνα θέση και θα το κανα γνωστό απ την πρώτη στιγμή για να προστατεύσω το κοινωνικό σύνολο. Ευτυχώς όμως, επισήμανε, έδωσε ο θεός αλλά και τα μέτρα της πολιτείας ώστε να αποφύγουμε μια τέτοια περίπτωση.

ΕΡ: Πρόεδρε σας έχουν χαρακτηρίσει ως άνθρωπο που τον διακατέχει ο αλτρουϊσμός και το αίσθημα της αυτοδιάθεσης για τα κοινά. Πως αντιδράσατε με τις τελευταίες εξελίξεις.

ΑΠ: Αμέσως ανέλαβα την ευθύνη να βοηθήσω τους συγχωριανούς. Γέροντες και ανήμποροι ζήτησαν τη βοήθεια μου και το  καθήκον μου ήταν να σταθώ δίπλα τους. Άνθρωποι που δεν ήξεραν να συμπληρώσουν τις φόρμες εξόδου για τις μετακινήσεις τους. Το ανέλαβα προσωπικά και με όλα τα μέτρα προστασίας εκτύπωσα παρέδωσα τα χαρτιά στους κάτοικους. Πόρτα πόρτα. Εκείνοι απλα συμπλήρωναν τα στοιχεία τους και έτσι δεν διαταράχθηκαν οι σχετικές ισορροπίες.

ΕΡ: Τι διαπιστώνατε κατά την επίσκεψη σας σε κάθε σπίτι.

ΑΠ: Διαπίστωνα την ανάγκη του πολίτη να έχει δίπλα του την πολιτεία και τους εκπροσώπους της. Θα πρέπει να πω, τόνισε πως δεν έλλειψαν και σκηνές που με συγκίνησαν ιδιαίτερα, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σ αυτές.

ΕΡ: Πως είναι προσωπικές σας στιγμές αυτό τον καιρό στο Μεγαλόβρυσο;

ΑΠ: Ζω όπως ο κάθε πολίτης. Είμαι συνταξιούχος κι ονειρεύομαι το χωριό μου να μπει σε τροχιά μεγαλύτερης ανάπτυξης. Δεν έχω σταματήσει να κάνω τις παρεμβάσεις μου για καλύτερη ποιότητα ζωής στο χωριό.

ΕΡ: Τι σας προσφέρει η ιδιότητα σας σαν πρώτος εκλεγμένος. Δηλαδή ο Πρόεδρος του Μεγαλοβρύσου.

ΑΠ: Μάχες και μόνο μάχες. Συμμετέχω ενεργά σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου. Είμαι πάντα παρών σε θέματα που αφορούν το χωριό μου. Έτσι καταφέρνω να έχω μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης. Ταυτόχρονα η τεχνολογία με γοητεύει και μέσα απ αυτη ενημερώνω έγκαιρα τους συγχωριανούς μου για κάθε εξέλιξη που αφορά αυτό τον τόπο. Χρησιμοποιώ τα SocialMedia και κάθε Ιντερνετικη εφαρμογή για να μη χάνω τις επαφές με τους απανταχού συγχωριανούς μου.

ΕΡ: Είναι εύκολο το έργο ενός Κοινοτάρχη μέσα απ τις συνθήκες των ενοποιημένων Δήμων.

ΑΠ: Όχι καθόλου μα καθόλου. Μερικές φορές ο χρόνος δε φτάνει να προσέξω καν τον εαυτό μου. Τα έξοδα κίνησης και γενικά της διαχείρισης είναι κατά πολύ μεγαλύτερα απ την αποζημίωση που μας δίνει η πολιτεία και χρειάζεται να ξοδέψω και κομμάτι της σύνταξης μου. Αυτό δεν είναι παράπονα μας εξηγεί. Είναι η ΄΄ηδονή΄΄ της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Ίσως γι άλλους άγνωστο συναίσθημα. Για μένα όμως πρωταγωνιστικό.

ΕΡ: Υπήρχαν στιγμές τόσα χρόνια Προέδρος που πληγωθήκατε.

ΑΠ: Κοιτάξτε να δείτε. Όταν είσαι στρατιώτης έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά. Το θέμα είναι να μη χάνουμε το στόχο. Το περίεργο στην τοπική τουλάχιστον πολιτική, δεν γνωρίζω παραπέρα, είναι ότι μερικές φορές που προβληματιζόμουν για προσωπικές θέσεις και αποφάσεις που πήρα, αποδείχτηκε στο τέλος ότι ήταν σωστές. Είπα λοιπόν, ακόμα και η διαίσθηση η αυθορμητισμός φέρνει θετικά αποτελέσματα.

 ΕΡ: Πρόεδρε κλείνοντας τι θα θελες να πεις στους αναγνώστες μας και συμπολίτες.

ΑΠ: Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Πατρίδα μας ακολουθείστε πιστά ότι λέει η πολιτεία και τα όργανά της. Είναι η στιγμή που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, όπως  η ιδια έχει ανάγκη και μας.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μουλούδης

H 6η Απριλίου... αν κατάγεσαι από Ανατολική Ρωμυλί...
Διακοπή ρεύματος στον Αετολοφο!!!
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
690 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1402 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
858 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
745 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
866 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1061 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.