asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Δημήτρης Μουλούδης: Δραματική έκληση προς τους ετεροδημότες Αετολοφίτες.

Αετόλοφος Ξανά Αετόλοφος Ξανά

Φτάνει πλέον η στιγμή που όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Αετόλοφο. Ετεροδημότες και κάτοικοι του χωριού πρέπει να συμβάλουμε με την ψήφο μας στις 26 ΜαΙου ώστε να αποτρέψουμε την συρίκνωση και ερημοποίηση του χωριού μας.

Ο τόπος που μεγαλώσαμε και παίξαμε στις γειτονιές του αιμοραγεί όσο ποτέ. Απαξιώθηκε η ιστορία του. Η προοπτική ανάπτυξης αξαφανίστηκε και η εγκατάλειψη έρχεται να βάλει την ταφόπλακα σε ενα χωριό με τεράστια ιστορική πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά.

Ερημα σπίτια κουφάρια κι εγκατελειμένα κανουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους επιββεβαιώνοντας τις προβλέψεις πολλών πως σε λίγα χρόνια θα γίνουν αποθήκες αν αντέξουν στο χρόνο. Κι όμως εκεί μέσα γεννήθηκαν κι έκλαψαν μωρά. Βγήκαν επιστήμονες. Θεμελια που ποτίστικαν με αίμα ιδρώτα και μόχθο των πατεράδων μας.
Συμμερίζομαι απόλυτα τη θλίψη των Αετολοφιτών που ζουν μακριά απ το χωριό όταν οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων τους αφαλόκοψαν κάθε αξία πατρικής κληρονομιάς κάθε σκέψη συντήρησης η έστω κάποιας αγοραστικής αξίας.

Εξαφανίστηκαν οι επιστήμονες του χωριού που κάποτε ο Αετόλοφος ήταν ο προορισμός του Σαββατοκύριακο. Το τσιπουρακι τους η επαφή με τους συγχωριανούς η κουλτούρα που μπορούν να μεταφέρουν η που απέκτησαν μέσα απ την κοινωνική και επαγγελματική ανέλιξή τους. Εφτασαν να επικοινωνούν απομακρυσμένα με το χωριό μέσω αδερφού μανας πατέρα και με την ερώτηση .... Τι λέει το χωριό;
Ποιός μπορεί να ξεχάσει την προσπάθεια που είχαμε αναλάβει σαν Πολιτιστικός Σύλλογος να διατηρήσουμε τους δεσμούς μ αυτούς τους ανθρώπους κάνοντας την αρχή με τη βράβευσή για την προσφορά τους μέσω της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης. Γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, στρατιωτικοί, τεχνίτες, καλλιτέχνες και τόσοι άλοι πρεσβευτές του Αετολόφου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Είμαι σίγουρος ότι οι πλακέτες κοσμούν ακόμα το σαλόνι τους.

Μείναμε πίσω εμείς που μείναμε στο χωριό αντιμέτωποι με τον υδροκεφαλισμό που αναπτυχθηκε στο Δήμο Αγιάς και τα κέντρα αποφάσεων για την τύχη του χωριού να μην είναι στα χέρια μας. Αν αυτό λέγεται Αυτοδοιήκηση τότε η ετεροδοιήκηση τι νόημα έχει;
Αυτόν το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στον Αετόλοφο αλλά και στα γύρω χωριά που τα σημάδια εγκατάλειψης έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Απευθύνω λοιπόν δραματική έκληση προς τους ετεροδημότες Αετολοφίτες να δώσουν δυναμικό παρόν στις επερχόμενες Αυτοδοιηκιτικές εκλογές της 26ης Μαϊου.
Ο εκλογικός συνδυασμός ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄ είναι μονόδρομος για να βάλουμε το χωριό μας σε πορεία ανάπτυξης και να πάρει επιτέλους τη θέση που του αξίζει.
Θα συναντηθούμε εκεί στο χωριό θα σφίξουμε τα χέρια και θα σας δώσουμε την υπόσχεση συμβόλαιο πως ακόμα και τούτη την υστατη στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν. Οι συναντήσεις μας αυτές θα πυκνώσουν στη διάρκεια της θητείας μας καθώς πρέπει να δώσουμε άλλη μια μεγάλη μάχη στην απογραφή του ΄21. Προς θεού μη χάσουμε το στόχο να διατηρήσουμε τον πληθυσμό του χωριού άνω των 300ων κατοίκων με 5μελές συμβούλιο στην Κοινότητα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η πορεία θα είναι μη αναστρέψιμη και θα επιβεβαιωθούν τα ποιό θλιβερά σενάρια που οYτε καν να απαριθμίσω δεν τολμώ. Έτσι λοιπόν και σ αυτή τη φάση θέλουμε τους ετεροδημότες αρωγούς.

Απορώ μερικές φορές πως είναι δυνατόν άνθρωποι (ευτυχώς μειοψηφία) να χειροκροτούν εκλεγμένους με μηδέν συνεδριασεις Τοπικού Συμβουλίου με μηδέν παρεμβάσεις με μηδεν εισηγήσεις με μηδεν αποφάσεις προς την Κεντρική Δοιήκηση του Δήμου. Ηρθε η ώρα να πάρουμε όλοι αυτό που μας αξίζει. Ψηφοφόροι και υποψήφιοι.
Με οδηγό τις παραπάνω σκέψεις, συνειδητοποημένοι υποψήφιοι του συνδυασμού μας θα αναλάβουν να αποτρέψουν αυτή τη πορεία.

Η ψηφιακή εποχή είναι μονόδρομος.
Προσωπικά δεσμεύομαι αν οι συγχωριανοί μου δώσουν την εντολή με την ψήφο τους να συμβάλω στην μετάβαση της Κοινότητας στην ψηφιακή εποχή. Ενα μικρό κυβερνείο εξοπλισμένο με υπολογιστές θα είναι το Κοινοτικό Κατάστημα κι όχι με ένοικους τα άγρια πουλιά που βρωμίζουν με περιτώματα και τα σάπια κουφώματα με τις σφυκοφωλιές.
Ανοιχτές συνεδριάσεις με ψηφιακή καταγραφή και ζωντανή βιντεομετάδοση μεσω του διαδικτύου. Εγκατάσταση κεντρικού Server που θα φιλοξενεί κάθε αρχειακό υλικό της Κοινότητας με άμεση πρόσβαση απ όλους μας. Έτσι θα αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες υπο τον έλεγχο του πολίτη. Μέσα απ αυτή την προοπτική θα δουλέψω με στόχο όλο το χωριό και οι επισκέπτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Ιντερνετ εξελίσοντας την υπάρχουσα υποδομή.

Τελειώνοντας επαναλαμβάνω την έκκληση μου προς τους Αετολοφίτες που ζουν λιγα χιλιόμετρα η και περισσότερα μακριά, να ρθούν στο χωριό την Κυριακή 26 και στηρίξουν τον συνδυασμό ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄ για να μη χαθεί καμία ευκαιρία ανάπτυξης.

 Συντάκτης: Δημήτρης-Στάικος Μουλούδης

Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Αετολόφου

Αετόλοφος: Τόσοι νέοι άνθρωποι σ αυτό το χωριό... ...
Στο χειρουργικό κρεβάτι ο Δημος Αγιάς.... Ευτυχώς ...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aetolofos.gr/

Αετόλοφος
23 Ιανουαρίου 2021
Αγαπητοί μου Αετολοφίτες. Την Κυριακή 24/01/2021 θα πραγματοποιηθεί η Θ. Λειτουργία στον Αετόλοφο, αλλά με περιορισμό στ...
16 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
18 Δεκεμβρίου 2020
Αγαπητοί μου εν Κυρίω αδελφοί, αγαπητό μου ποίμνιο, σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου και της Μητροπόλεώς μας...
135 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
17 Δεκεμβρίου 2020
Αγαπητοί μου χωριανοί, απευθύνομαι πάλι σε εσάς, εκμεταλλευόμενος την αγαπημένη μας ιστοσελίδα, για να σας ενημερώσω σχε...
186 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
16 Νοεμβρίου 2020
Μια κλασσική φωνή του του ραδιοφώνου επιστρέφει στο Ραδιοφωνικό στίβο της Κεντρικής Ελλάδας. Είναι ο Δημήτρης Αλεξίου πο...
133 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
10 Νοεμβρίου 2020
Αγαπητοί μου αδελφοί, Διά του παρόντος, λόγω της επικρατούσας κατάστασης του εγκλεισμού μας εις τας οικίας μας (λες και ...
228 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Οκτωβρίου 2020
Αγαπητοί μου Αετολοφίτες και μη, για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τον Αγ. Γεράσιμο, την ερχόμενη εβδομάδ...
233 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.