asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Τελέστηκε η ετήσια αγρυπνία στον Αετόλοφο προς τιμήν της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Ετήσια αγρυπνία στον Αετόλοφο Ετήσια αγρυπνία στον Αετόλοφο

Παρουσία ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού πιστών, τελέσθηκε προχθές το βράδυ, Τετάρτη 30/9/2020 στον Ναό της Παναγίας μας η ετήσια αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.
Η φετινή προσέλευση των πιστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη εν μέσω έξαρσης του δεύτερου κύματος του covid19.

Γράφει ο Πατήρ Γεράσιμος

Οι πιστοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τις όποιες φοβίες τους, αντλώντας θάρρος και δύναμη από την πίστη τους στην Παναγία μας και την ελπίδα ότι με την Χάρη της όλες οι δοκιμασίες μας θα ξεπεραστούν εύκολα ή δύσκολα.

Εδώ θα ευχαριστήσω τους αδελφούς Ιερείς που με βοήθησαν με την παρουσία τους. Στον Εσπερινό λοιπόν παραβρέθηκαν ο ιεροκήρυκας της περιοχής μας ο π. Αθανάσιος Παραβάτζος, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο, αναλύοντας την ανάγκη και την απόλυτη εξάρτηση της σωτηρία μας από την εξομολόγηση. Μας ανακοίνωσε δε και το ευχάριστο νέο της αναστήλωσης του παλιού μοναστηριού στο Μεγαλόβρυσο, όπου σε δύο σχεδόν μήνες θα είναι πάλι λειτουργικό και μας κάλεσε να το επισκεφθούμε και να το λειτουργήσουμε.

Επίσης παραβρέθηκε στον Εσπερινό και ο π. Νικόλαος Κιούσης, εφημέριος της Ανάβρας που για ακόμη μια φορά κατέθεσε με την παρουσία του τα διαπιστευτήρια της αγάπης του τόσο προς την Παναγία μας όσο και προς όλο το χωριό μας.

Ευχαριστώ και τους ψάλτες μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κουραστικό για αυτούς έργο.

Φυσικά, θα ήταν άτοπο και άσκοπο να γράψω όλα τα παραπάνω, και μάλιστα σε ένα κείμενο που μοιάζει ως δημοσιογραφική ανταπόκριση της αγρυπνίας από κάποιο δημοσιογράφο.
Και είναι φυσικό, αφού οι περισσότεροι από τους πιστούς που βρέθηκαν στην αγρυπνία ήταν από άλλα μέρη εκτός του χωριού, (Λάρισα, διπλανά χωριά κλπ.).

Και επειδή πολύ λίγοι ήταν από το χωριό, νομίζω ότι έστω και με δημοσιογραφικό στυλ, οφείλω να σας ενημερώσω για τα τεκτενόμενα, υπενθυμίζοντάς σας ότι για ακόμη μία φορά ο π. Γεράσιμος έψαχνε αλλά δεν έβρισκε τους ενορίτες του στην Εκκλησία και όπως έγινε για ακόμη μία φορά η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

Όμως να θυμάστε, οι καιροί είναι ύπουλοι και πονηροί και δεν θα έχουμε πάντα δεδομένο την ύπαρξη παππά στο χωριό. Και δεν θα χτυπάει η καμπάνα κάθε Κυριακή. και τότε θα αναρωτιόμαστε γιατί άραγε αυτό? Και η απάντηση θα είναι, όταν τα είχατε δεν τα εκτιμούσατε, τώρα χάστε τα να τα εκτιμήσετε. Βλέπετε ο covid19 και το κλείσιμο των εκκλησιών ήταν μια ευκαιρία που μας δόθηκε για να αλλάξουμε την ζωή μας και την στάση μας απέναντι στην Εκκλησία. Δυστυχώς δεν το καταλάβαμε και τώρα έρχεται η ώρα να γευτούμε τα αποτελέσματα της ξεροκεφαλιάς μας και της αδιαφορίας μας.
Συγνώμη αν σας ζάλισα και σας στενοχώρησα.

Δημοσιογραφικά σκεπτόμενος λοιπόν σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από την αγρυπνία μας.

Θεία Λειτουργία της ερχόμενης Κυριακής 11/10/2020
Ανακοίνωση της Εκκλησίας Παναγίας Αετολόφου εν όψε...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aetolofos.gr/

Αετόλοφος
18 Δεκεμβρίου 2020
Αγαπητοί μου εν Κυρίω αδελφοί, αγαπητό μου ποίμνιο, σύμφωνα με το Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου και της Μητροπόλεώς μας...
134 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
17 Δεκεμβρίου 2020
Αγαπητοί μου χωριανοί, απευθύνομαι πάλι σε εσάς, εκμεταλλευόμενος την αγαπημένη μας ιστοσελίδα, για να σας ενημερώσω σχε...
185 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
16 Νοεμβρίου 2020
Μια κλασσική φωνή του του ραδιοφώνου επιστρέφει στο Ραδιοφωνικό στίβο της Κεντρικής Ελλάδας. Είναι ο Δημήτρης Αλεξίου πο...
133 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
10 Νοεμβρίου 2020
Αγαπητοί μου αδελφοί, Διά του παρόντος, λόγω της επικρατούσας κατάστασης του εγκλεισμού μας εις τας οικίας μας (λες και ...
228 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Οκτωβρίου 2020
Αγαπητοί μου Αετολοφίτες και μη, για ακόμη μια χρονιά ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε τον Αγ. Γεράσιμο, την ερχόμενη εβδομάδ...
232 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
08 Οκτωβρίου 2020
Αγαπητοί μου γονείς και παιδιά μου πολυαγαπημένα, Γράφει ο Πατήρ Γεράσιμος Με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή που θα ακού...
278 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.