asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Πάτερ Γεράσιμος: Εάν φοβόμασταν την αμαρτία όσο φοβόμαστε τον covid, θα είχαμε αγιάσει.

Εάν φοβόμασταν την αμαρτία... Εάν φοβόμασταν την αμαρτία...

Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κατόπιν δια ζώσης.

                Ο λόγος, ότι πολλοί από το χωριό όλο αγωνία μου τηλεφωνήσατε για τα νέα μέτρα και το rapid test ως προϋπόθεση για την είσοδο στον Ναό.

                Ο Δεσπότης της Λάρισας  (και κάτι ανάλογο άφησε να εννοηθεί και ο δικός μας του Βόλου στην προχθεσινή ιερατική σύναξη) ξεκαθάρισε ότι κανείς Εκκλησιαστικός επίτροπος ή παράγοντας νομιμοποιείται να ελέγχει ποιοι θα μπαίνουν στον Ναό και ποιοι όχι. Εξάλλου στην Εκκλησία δεν υπάρχει διάκριση των πιστών (εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι, ολυμπιακοί – παναθηναϊκοί, αριστεροί – δεξιοί, άσπροι – μαύροι κλπ).

                Άλλωστε όσοι ανεμβολίαστοι,  ήδη κάνουν δύο test την εβδομάδα λόγω των επαγγελματικών τους ή λοιπών υποχρεώσεων (σπουδές κλπ), αυτό από μόνο του είναι αρκετό. Οι υπόλοιποι (εμβολιασμένοι και αναμβολίαστοι) είναι καλό  για προληπτικούς λόγους να κάνουν κάπου κάπου κάποιο test , αλλά και για περίπτωση που κάποιος κρατικός υπάλληλος (αστυνομικός) ζητήσει αρνητικό test.

Άρα κατά την είσοδο στον Ναό δεν θα γίνεται έλεγχος για test. Η ατομική ευθύνη του καθενός και το γενικό καλό είναι τα μέτρα που θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται.

                Πάντως αδελφοί μου, ας μην γελιόμαστε. Ο χθεσινός φασιστικός σχεδόν παραλογισμός του πρωθυπουργού της χώρας έγινε μάλλον αποκλειστικά και μόνο για την Εκκλησία. Και μάλιστα σε συνεργασία δυστυχώς με την διοικούσα εκκλησία. Και ακόμη εάν εξαντλήσουμε όλη την εκκλησιαστική οικονομία δεν μπορούμε να πούμε ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι ενάντια στο Ευαγγέλιο του Χριστού. Όποιος Ιερέας εφαρμόσει τα μέτρα αυτά παύει να λειτουργεί ορθόδοξα.

                ‘’ Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς»». Αυτό λέει το Ευαγγέλιο. Εμείς ποιοι είμαστε που θέλουμε να το αλλάξουμε? Αυτό δεν είναι πλάνη?

                Αλήθεια αγαπητοί μου, και εσείς που πανηγυρίσατε με τα νέα περιοριστικά μέτρα, γιατί το δύστυχο κεφάλι σας σκέφθηκε ότι επιτέλους ο παππάς  μας θα σταματήσει να βάζει ανεμβολίαστους στο Ναό, ποτέ ω δύστυχοι δεν σκεφθήκατε ότι εδώ μιλάμε για επίσημο διωγμό της Εκκλησίας μας ο οποίος συνεχίζεται μεθοδικά και ύπουλα, που το είδα αυτό? δεν αναρωτηθήκατε γιατί στο διάγγελμα του πρωθυπουργού ο ίδιος αναφέρθηκε μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέροντας μάλιστα την απόφαση της Ι. Συνόδου? Δεν είστε περίεργοι εάν αυτό ισχύει και σε άλλους χώρους λατρείας (συναγωγές, τζαμιά, συναθροίσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά κλπ)? Πάντως θέλω κάποιος εάν γνωρίζει σίγουρα τι ισχύει για τις άλλες θρησκείες να μου πει, γιατί διαφορετικά είναι όντως και επίσημα ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ο οποίος διωγμός να έχετε υπόψη θα συμπαρασύρει στο τέλος και εσάς τους λίγους που θέλετε προς το παρόν την Εκκλησία να είναι Εκκλησία των εμβολιασμένων (Παναγιά μας συγχώρησον).

Πέραν όλων αυτών όμως, πολλοί αγαπητοί μου θορυβηθήκατε από τα νέα απαγορευτικά μέτρα. Αλήθεια τον άλλο καιρό που είστε? Μου λένε οι συγχωριανοί σας ότι φοβάστε να έρθετε στην Εκκλησία. Θα το σεβόμουνα απόλυτα εάν δεν σας έβλεπα στους πάγκους των λαϊκών αγορών όπου πρωτοστατείτε, στους χώρους εστίασης, στα S/M και λοιπά, χώρους όπου μαζεύεται κόσμος. Εκεί δεν φοβάστε? Αφήστε τα χαζά και τα μισά, μην υποκρίνεστε κρυβόμενοι πίσω από κάποιον covid και δίνεται στον εαυτό σας άφεση αμαρτιών.

Όταν θα μας πουν κλείνουν οι Εκκλησίες, τότε  θα χαίρεστε ή θα λυπάστε? Αυτή τη στιγμή πάντως, με την όλη κατάσταση της πανδημίας μάλλον χαίρεστε αφού  μόνοι σας κρατάτε την Εκκλησία του χωριού <<κλειστή>>, με την έννοια πως μόνο κάποιοι  λίγοι έρχονται για εκκλησιασμό. Που ήσασταν στην περίοδο που λειτουργούσαμε κεκλεισμένων των θυρών? Απαγόρευσα εγώ σε κανέναν σας την είσοδο στον Ναό? Απαγόρευσα εγώ σε κανέναν σας να κοινωνήσει?  Εκτός των τριών εβδομάδων που ήταν εντελώς κλειστές οι Εκκλησίες (το μετάνιωσα βαθύτατα που δυστυχώς παρασύρθηκα και το εφάρμοσα και εγώ, πάντα δεν λειτουργούσα στο χωριό? Πότε σταμάτησα να λειτουργώ? Πάντα ήμουνα εκεί και πάντα σας περίμενα και θα σας περιμένω να δοξολογούμε του Ύψιστο μαζί. Που ήσασταν προχθές το βράδυ στην αγρυπνία του Αγίου Αρσενίου? Που ήσασταν στην προηγούμενη αγρυπνία της Γοργοϋπηκόου? Σας πείραξε και φοβηθήκατε τους επισκέπτες μας από τη  Λάρισα, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους εξισώσατε με τους πλέον  μολυσματικούς? Και όμως αυτοί οι ίδιοι δεν είναι πελάτες σας στις λαϊκές αγορές? Αυτοί για να ταξιδεύσουν με το πούλμαν (εάν είναι ανεμβολίαστοι, πράγμα απίθανο, αφού οι περισσότεροι είναι μεγάλοι σε ηλικία) πρέπει να έχουν rapid test, αλλιώς σε ενδεχόμενο έλεγχο παραμονεύει πρόστιμο. Δεν σκεφθήκατε ποτέ ότι αυτοί θα έπρεπε να μας φοβούνται και όχι εμείς αυτούς? Αλλά μας αφήνει το εγώ μας να δούμε καθαρά (αυτοί έρχονται με πίστη στον Θεό και τους Αγίους, εμείς πάμε στην Εκκλησία μετά φόβου covid)? Φυσικά όχι. Είναι άλλωστε το μεγάλο καλό που μας έκανε ο covid…..έπεσαν οι μάσκες όλων μας!!

Έτσι λοιπόν, ακολουθώντας τα πατήματα των αγίων της Εκκλησίας μας, μη μπορώντας να κάνουμε κάτι διαφορετικό έναντι σε πανδημίες, φασιστικά τύπου περιοριστικά μέτρα, κοινωνικούς διχασμούς και αποκλεισμούς, διωγμούς, υποχρεωτικούς και εκβιαστικούς εμβολιασμούς κλπ, θα επιμείνουμε με το <<σταυρό στο χέρι>> και θα πραγματοποιήσουμε και τρίτη αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Πορφυρίου, αφού με ψαλμωδίες και αγρυπνίες τιμήστε τον Θεό, την Παναγία και τους Αγίους, και μόνο σε Αυτούς θα βρούμε παρηγοριά, κουράγιο, δύναμη και πίστη.

Κάποιος είπε: εάν φοβόμασταν την αμαρτία όσο φοβόμαστε τον covid, θα είχαμε αγιάσει.

Το τελευταίο για καληνύχτα και καλή μετάνοια.

Ο παππάς σας.

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας & σ...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
719 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1431 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
882 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
768 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
889 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1083 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.