asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Αετόλοφος Ξανά: Ότι έχουμε να πούμε... ξέρουμε και να το γράφουμε.

Αετόλοφος Ξανά Αετόλοφος Ξανά

Στο συνδυασμό μας δεν καταθέτουμε προτάσεις και οράματα 20 μερες πριν τις εκλογές αλλά οι παρεμβάσεις μας τα τελευταία χρόνια κυρίως μέσα απ το διαδίκτυο ήταν αποτελεσματικές.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού Αετόλοφος Ξανά δεν ετρεχαν πανικόβλητοι την τελευταία στιγμή να συγκροτηθούν και να διαλαλούν την δήθεν ανεξαρτησία τους από ένα σάπιο σύστημα που οδήγησε σχεδόν όλα τα χωριά του Δήμου Αγιάς στην παρακμή.

Ανεξάρτητος είναι έτσι για να μαθαίνουν και οι μικρότεροι, ο άνθρωπος που διαθέτει δυναμισμό και θέτει συνεχώς καινούριους στόχους, με σκοπό να βελτιώνεται και να εξελίσσεται σαν προσωπικότητα.

  • Θέλουμε να βρεθεί τα τελευταία χρόνια μια έστω μια εισήγηση για προβλήματα του Αετολόφου προς την Δημοτική Αρχή.
  • Μια συνεδρίαση η απόφαση του Τοπικου Συμβουλίου.
  • Μια γραμμή από λίγες λέξεις για την ιστορία του χωριού.

Κάποτε δουλέψαμε σκληρά για το Αετολοφίτικο Καρναβάλι, για τις μεγαλες πανηγυρικές Θρησκευτικές εκδηλώσεις, Η συγκίνηση και οι χαρές που ηταν αφιερωμένες σε όλους τους Αετολοφίτες δεν τις ξεχνά κανείς. Στο τέλος ήρθαν πάλι κατι οραματιστές για να φτασουν τον Αετόλοφο στην παρακμή. Τον μαδησαν και τον ρήμαξαν.

Αυτή τη φορά είμαστε σίγουροι ότι οι Αετολοφίτες δεν θα το επιτρέψουν.

Πριν λίγα χρόνια πληκτρολογούσες στη Google Αετόλοφος και σου βγαζε το συνώνυμο χωριό του Νομού Ροδόπης. Πουθενα εμείς. Τώρα όμως κάνουμε το γύρου του διαδικτύου και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.

Αυτού του στύλ οράματα που σου δίνουν την αισθηση πως ο Αετόλοφος θα θα γεμισει ξαφνικά με καταπράσινα λιβαδια με πεταλουδιτσες και οι αγελαδες θα βοσκουν αμέριμνες διπλα σε γαργαρα νερά δεν μας πειθουν Υποτιμούν τη νοημοσύνη του μέσου Αετολοφίτη.

Μέχρι να υποσχόμαστε στους συγχωριανους μας ότι σιγουρα τα παιδια μας θα παιζουν ανέμελα και οτι θα χουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στον Αετόλοφο δεν ειναι καλύτερα να κοπούν τα χόρτα απ τις παιδικές χαρές γιατί θα μας φαν τα φίδια;

Θελετε να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα; Ας το κανουμε λοιπόν.

Η τεράστια προσπάθεια που θα κλειθούμε να αναλάβουμε ειναι να διατηρήσουμε η να αυξήσουμε τον πληθυσμό του χωριου διότι μαύρη ειν η νυχτα στα βουνά αν πεσουμε κατω των 300ων κατοίκων. Στην απογραφή του 2011 ευτυχώς δηλώθηκαν 323 κατοικοι. Ευτυχώς για να χουμε 5μελες Συμβούλιο μετά τις εκλογές. Μια μείωση της τάξεως του 15% απ την απογραφή του 2001. Αν θέλει κανείς να μιλάμε με πραγματικά στοιχεία. Θέλετε να κανουμε τωρα την πράξη της μείωσης για ένα ακόμα 15% που ισως να το ξεπερνάει κι όλας στην απογραφή του 2021. Το θλιβερό αποτέλεσμα έρχεται. Τι σημαίνει αυτό. Το αφήνουμε για τους οραματιστές.

Θέλετε τώρα να μιλήσουμε για την στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικής μορφής που τείνουν να πάρουν οι καλλιέργειες στον Αετόλοφο; Ας το κανουμε κι αυτό.
Νέοι άνθρωποι που καταθέτουν το όραμα τους στο χώρο εργασίας για μια καλύτερη ζωή πρέπει να στηριχθούν με την βοήθεια της τοπικής αρχής. Αν ανατρέξει κανείς στο ιστορικό των δημοσιεύσεων του aetolofos.gr θα καταλάβει ότι και μεσα στην κρίση προχωρούν πολλοί συγχωριανοί μας δυναμικά μπροστα, με μεγαλύτερα εισοδήματα και δεν βρήκαν ουτε λιρες ουτε τους τα χάρισε κανείς.
Οι οργανωμένες καμπάνιες προβολής του τόπου των προϊόντων και της ευφορης γής θα στρέψουν την προσοχή των καταναλωτών και του εμπορίου στον Αετόλοφο.

Πάμε σε κάτι άλλο τώρα.
Μετράμε καθε τόσο απ την Παναγία ως τα Κιούγκια, όπως λέμε συνήθως στο χωριό, πόσα σπίτια κλείνουν εγκαταλείπονται και θα απομείνουν ντουβάρια. Οι τελευταίες πρακτικές όσων διαχειρίστηκαν τη μοιρα του χωριού δεν επιτρέπουν τους ιδιοκτήτες ουτε καν να πουλησουν το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο μέσα στο χωριό. Καμία αξία. Καμία τροχιά ανάπτυξης και κανένας στόχος. 'Ομως αυτό μπορεί να αλλάξει. Ολα αυτα τα σπίτια μπορούν να γίνουν μικροί ξενώνες μέσα απ την προοπτική να ενταχθούν στην διαδικτυακη πλατφόρμα Airbnb που έχει πάρει επικές διαστάσεις. Έτσι σιγά σιγά, μικρά στην αρχή αλλά μεγαλυτερα εισοδήματα αργότερα, θα συμπληρωνουν τον κουμπαρά των Αετολοφιτών.

Ας γίνει αντιληπτό πλέον ότι
Η Κοινότητα θα έχει πιά τον δικό της προυπολογισμό, θα ξέρει δηλαδή από την προηγούμενη χρονιά τους πόρους που θα είναι στη διάθεση της για την επόμενη χρονιά,
Αυτοί θα κατανέμονται κεντρικά από το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κοινότητα θα μπορεί να κάνει το ετήσιο πρόγραμμά της και αυτή θα αποφασίζει πότε και πώς θα το υλοποιεί!
Δεν θ αφήσουμε λοιπόν κανένα πόρο και προοπτική να πάνε χαμένα.

Λαϊκές Συνελεύσεις
Είναι ένα απ τα ουσιαστικότερα κομμάτια του προσανατολισμού μας όταν αναλάβουμε τα ηνία της Κοινότητας. Μια φορά το χρόνο το καλοκαίρι θα πραγματοποιείται η Λαϊκή Συνέλευση που εμείς τη θεωρούμε Άμεση Δημοκρατία
Το να βγαίνεις από την ατομικότητά σου ή την ασφάλεια της οικογένειας ή της μικρής σου ομάδας και να εκτίθεσαι δημόσια συνιστά μιαν υπέρβαση. Το να διατυπώνεις ό,τι κατά την κρίση σου θεωρείς σημαντικό, προκειμένου να παροτρύνεις και τους άλλους και την πολιτική να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της υπέρβασης, είναι η βάση της συμμετοχής. Η γνώμη είναι η μόνη απάντηση στη βία και την εσωστρέφεια.

Ο Αετόλοφος τον γνωρίζει τον κωδικό ανάπτυξης του χωριού. Δουλειά θέλει συνέπεια λόγων και εργων απ αυτούς που θα δώσει την εντολή να εχουν την τύχη του στα χέρια τους.
Κι αυτή τη φορά θα δωθεί την εντολή στον συνδυασμό ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΓΚΟΥΜΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΓΚΟΥΜΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΝΤΖΑΝΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΜΟΥΛΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΡΝΤΕΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΝΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΤΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΜΟΥ ΕΛΕΝΗ

Από δω θα περάσει ο Δήμαρχος όταν ΄ρθει στον Αετόλ...
Δημήτρης Μουλούδης: Χρειάζεται να αναβαθμίσουμε τη...
 
Αετόλοφος
21 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, αρχικά δια της παρούσης και κ...
717 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
1429 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
882 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
767 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
889 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
1082 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.