By Αετόλοφος on Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
Category: Αετόλοφος

Η οικογένεια Ντελή από τον Αετόλοφο Αγιάς.

Στον ευρύτερο κάμπο της επαρχίας Αγιάς, βρίσκεται η βασική καλλιέργεια του μήλου, καθώς 18 χιλιάδες τόνοι ετησίως καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της καλλιεργούμενης γης.

Η αγροτική εταιρεία Χρυσή Μηλιά είναι μιά δυναμική οικογενειακή επιχείρηση που έχει την έδρα της στον Αετόλοφο Αγιάς.

Αν ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’50 συναντούμε τον παππού της οικογένειας, Δημοσθένη Ντελή, που ασχολήθηκε συστηματικά με την καλλιέργεια της μηλιάς. Τη δραστηριότητα αυτή συνεχίζει ακόμα και σήμερα ο γιος Αλέξανδρος Ντελής με την υποστήριξη των παιδιών του, Μαρία και Δημοσθένη.

Με ευρεία επιχειρηματική αντίληψη και βοηθό το κλιμα και τη σύσταση των εδαφών του Αετολόφου προχώρησαν στην εκτεταμένη παραγωγή φρέσκων φρούτων και ξηρών καρπών.

Η οικογένεια Ντελή αντιλαμβανόμενη τις μεταβολές στις διατροφικές ανάγκες, από το 2009 στράφηκε αποκλειστικά στη βιολογική δενδροκαλλιέργεια και ήταν η χρονιά που ιδρύθηκε η ΄΄Χρυσή Μηλιά΄΄..

Το 2015 η επιχείρηση αρχίζει να αναπτυσεται δυναμικά με τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων παραγωγής χυμού και μηλόξυδου, αξιοποιώντας τις δικές της πρώτες ύλες.

Το 2017 ξεκίνησε η παραγωγή του αφιλτράριστου βιολογικού μηλόξυδου με την παραδοσιακή μέθοδο της Ορλεάνης.

Η Μαρία Ντελή, έχει εξηγήσει με δηλώσεις της πως πρόκειται για έναν τύπο αφιλτράριστου ξυδιού που αποτελεί προϊόν της φυσικής ζύμωσης του μηλίτη, διαδικασία η οποία συντελεί στη διατήρηση των πολύτιμων φιλικών ένζυμων, των ιχνοστοιχείων, της πηκτίνης, των βιταμινών και των μετάλλων που περιέχει, καθιστώντας το ως ένα προϊόν με υψηλή θρεπτική αξία.

Το προϊόν τους γίνεται κι ολοένα γνωστό μέσα απ την ιστοσελίδα τους chrisimilia.gr ενώ η οικογενειακή επιχείρηση επιμελειται με υπευθυνότητα κάθε στάδιο παραγωγής του προϊόντος της.

Leave Comments