asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Οι άνδρες που αναγέννησαν τον Αετόλοφο.

Οι άνδρες που αναγέννησαν τον Αετόλοφο. Οι άνδρες που αναγέννησαν τον Αετόλοφο.

Με τη μηχανή του χρόνου αν κανουμε ένα ταξίδι πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 περίπου συναντάμε τον Αετόλοφο που αρχιζε σιγά σιγά να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης.

Τρανταχτά ονόματα, αντρες με πυγμή που πέρασαν στην τοπική ιστορία και στη συνείδηση των Αετολοφιτών με την προσφορά τους.

Συναντάμε λοιπόν τον Κώστα Μυλωνά τον Αντώνη Μπουρντένα τον Παναγιώτη Ντελή και τον Κώστα Σμυρλή.

Τιμώ αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι η μεγαλύτερη αφορμή που θέλω κι εγώ να βάλω ενα λιθαράκι για την επαννεκίνηση του Αετολόφου και να συνεχίσω το έργο τους απο κεί που σταμάτησε. Και λέω επανεκίνηση διότι την εγκατάλειψη του χωριού την εχουμε επισημάνει όλοι.

Ο Κώστας Μυλωνάς με είχε συνεπάρει μικρό παιδι τότε στα 14 μου καθώς έφερε το νέο και το σύγχρονο στο χωριό ενώ με τη στάση του επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις μεταξύ των συγχωριανών ωστε όλοι μαζί να βάλουμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Συζητήσιμος με χαμόγελο αλλά και αδιαπραγμάτευτος για το κοινό καλό. Η ταχύτητα να αναπτύσει επιχειρήματα μες τις συζητησεις ηταν ξεχωριστή και με μάγευε.

Ο Αντώνης Μπουρντένας κατά την περίοδο της θητείας του αλλά και σήμερα είναι ο ριζοσπάστης με την ικανότητα να βλεπει μεσα απ την ψυχή του την εικόνα και το αποτέλεσμα που θα είχαν οι παρεμβάσεις του στην τοπική κοινωνία. Λόγος τσεκούρι με πολλές υπερβάσεις στο βωμό της προσφοράς. Γλυκύτατος στην παρέα με εντυπωσιακό κι αστείρευτο Μπουρντενεϊκο χιούμορ οπως το λέω εγω. Λυπάται τόσο πολύ σήμερα για το κατάντημα του χωριού και καθώς συζητάμε ώρες στο σπιτικό του καταλήγει να μου λέει απογοητευμένος... ΄΄Αχ ρε Δημητράκη τι να πω τι να πω΄΄.

Μεγαλώνοντας πιά συναντω τον Παναγιώτη Ντελή. Τον θεωρώ έναν άντρα αστείρευτο σε όλα του. Πυγμή εργατικότητα μα πανω απ όλα η εκπληκτική ταχύτητα αντίδρασης για τα προβλήματα του χωριού. Απόγονος προσφύγων από Ανατολική Ρωμυλία πως να μην κουβαλά τα χαρακτηριστικά της εργατικότητας και της τελειομανίας. Τον τιμώ ιδιαίτερα διότι με ενεπνευσε ώστε να ασχοληθώ με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και με την ιδιότητα του προέδρου να συνεχίσω με την παρακαταθήκη που άφησε ο ίδιος. Γοήτευε και πραγματι αναρωτιόμουν πώς αυτός ο άνθρωπος δεν κουράζεται ποτέ. Ακάματος ακόμα και σήμερα είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας αγρότης αφού διοχέτευσε όλη του την ενέργεια στο χώρο δουλειάς του.

Άντρας πιά καθώς περνούν τα χρόνια είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Κώστα Σμυρλή στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού. Πιό κοντά σε μένα ηληκιακά είχαμε άλλα αισθητήρια επικοινωνίας. Απογειώσαμε το χωριό αφού φτασαμε θυμάμαι να πανηγυρίζουμε το 15αυγουστο 4ις μέρες και να μην πέφτει καρφίτσα. Οι παρεμάσεις του και σε άλλους τομείς της κοινωνίας του χωριού ήταν ακαριαίες. Δε δίσταζε να συγκρουστεί και το ΄΄καράβι το βαζε στο λιμάνι΄΄.

Τέλος
Να επισημάνω ότι αισθάνθηκα την ανάγκη πα μοιραστω με τους συγχωριανούς μου αυτές τις λιγες ΄΄αράδες΄΄ για να γίνει αντιληπτος ο τρόπος που σκέφτομαι και τα θετιά στοιχεία που με μάγεψαν απ τους ανθρώπους που υπηρέτησαν το χωριό μας.

Αυτα λοιπόν τα στοιχεία με ωθούν να ζητήσω την εμπιστοσύνη των συγχωριανών μου στις επερχόμενες Αυτοδοιηκιτικές Εκλογές αφού συμμετέχω με άλλους συνυποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ΄΄Αετόλοφος Ξανά΄΄

Να υπογραμμίσω ότι όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις. Οι διαφορετικές απόψεις σαφώς και υπάρχουν. Μέσα απ αυτές όμως θα συνθέσουμε λύσεις για να πάει μπροστά ο τόπος μας

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Δημήτρης Στάϊκος Μουλούδης

Να γιατί λέμε ΝΑΙ στο θρησκευτικό περιπατητικό του...
Η ιστορία του Αετολόφου πρέπει να μας αφυπνίσει όλ...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://aetolofos.gr/

Αετόλοφος
29 Μαϊος 2021
Σε προγραμματισμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας θα προχωρήσ...
235 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
23 Απριλίου 2021
Μια πρώτη ενημέρωση για τις ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας Σάββατο ΛΑΖΑΡΟΥ, Θ. Λειτουργία πρωί, ώρα 07:30 Κυριακή ΒΑΙΩΝ, Θ....
398 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
21 Απριλίου 2021
Κατόπιν επικοινωνίας με την ΔΕΥΑ Αγιας μας ενημέρωσαν πως η διακοπή στη παροχή υδρευσης οφείλεται σε βλάβη στην πομώνα α...
306 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
14 Απριλίου 2021
Αγαπητοί μου ενορίτες, Το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου 2021, εκτάκτως θα τελέσουμε θεία λειτουργία <<ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟ...
385 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
31 Μαρτίου 2021
  Δεν έχει υπάρξη τέτοια εικόνα απαξίωσης ενός τόπου, στα ιστορικά χρονικά. Ο Αετόλοφος έρμαιο στην τύχη του το μόν...
460 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
20 Μαρτίου 2021
Πολυαγαπημένοι  μου ενορίτες, Τελευταία σας έχω χάσει εντελώς. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά κ...
394 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies που διασφαλίζουν την καλύτερη εμπειρία.