asas

Τα νεα μας

Από το χωριό και το Δήμο μας!

Ολική επαναφορά στην Κοινότητα Αετολόφου.

Κοινότητα Αετολόφου Κοινότητα Αετολόφου

Πλησιάζει ο καιρός που ο Αετόλοφος πρέπει να κάνει την επανεκκίνηση του. Σίγουρα πρέπει να επανεκτιμήσουμε, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την προβολή της ιστορίας μας την πολιτιστική ανάπτυξη και την αναδιάρθρωση των υποδομών του χωριού.

Τα στελέχη του συνδυασμού ΄΄Αετόλοφος ξανά΄΄ στοχοποιώντας τα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους συγχωριανούς μας κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο του χωριού με πρόγραμμα και ολοκληρωμένες προτάσεις.

Στόχοι μας

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η αναδιοργάνωση του Κοινοτικού Γραφείου έτσι ώστε να αποτελέσει ΞΑΝΑ το κέντρο αποφάσεων για μια καλύτερη ζωή στο χωριό. Ο πολίτης πρέπει να νοιώσει ότι εκεί μέσα στεγάζονται τα όνειρα και οι ελπίδες για την ανοδική πορεία και ανάπτυξη του Αετολόφου.
Μέσα από κει λοιπόν, και κατά τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου με ανοιχτές τις πόρτες για συμμετοχή του πολίτη θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αρμοδιότητες

Ο καταμερισμός αρμοδιοτήτων ανά εκλεγμένο θα επιφέρει μια δυναμική κι οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν θα χουμε συμβούλους που δεν θα αφουγκράζονται τα προβλήματα του χωριού και κανείς δεν θα δείξει ίχνος ανευθυνότητας για όλη τη θητεία μας.
Τομείς όπως η Αγροτική Οδοποιία, η Πολιτιστικές Δραστηριότητες και η συντήρηση των υποδομών του χωριού θα έχουν τον υπεύθυνο τους και μέσα απ τη συλλογικότητα θα αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Το σαλόνι του χωριού μας. Η πλατεία.

Η εικόνα της πλατείας μας που καταρρακώνει την ψυχολογία μας πρέπει να διαγραφεί απ το κάδρο του χωριού. Η γενικότερη ανάπλαση θα καλλιεργήσει αίσθημα αλλαγής και ψυχικής ανάτασης στην καρδιά του Αετολοφίτη. Εκεί άλλωστε χόρεψαν και τραγούδησαν υπογραμμίζοντας την κοινωνικότητα τους οι πρόγονοί μας.

Θρησκεία και πολιτισμός

Θα ζητήσουμε συνεργασία με την εκκλησίας μας και θα αναλάβουμε από κοινού μια τεράστια καμπάνια προβολής των τόσων πολλών Ναών του χωριού μας ώστε ο Αετόλοφος να αποτελέσει σημείου Θρησκευτικού περιπατητικού τουρισμού. Δεν θα αφήσουμε κανέναν πόρο και κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης να πάει χαμένο.
Ο μεγάλος χώρος του υπογείου της κοινότητας θα διαμορφωθεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενώ θα εξυπηρετεί τις γενικές συνελεύσεις η συνεδριάσεις φορέων και σωματείων του χωριού μας. Όπως παράδειγμα Ποδοσφαιρική ομάδα, ομάδες πομώνων συνεταιρισμού κτλ. Στους επικεφαλής προέδρους σωματείων η συλλόγων θα διατεθεί χώρος με γραφείο για να αποθηκεύουν το αρχειακό τους υλικό και να χουν το δικό τους χώρο ανάπτυξης και δημιουργίας.

Δημόσια περιουσία και περιβάλλον

Σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές του Δήμου και την Οικονομική Επιτροπή, θα καταθέσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ή για διάφορες άλλες δραστηριότητες, την συντήρηση κοινοτικών οδών, πλατειών και αλσών καθώς και την εκτέλεση νέων έργων, με έμφαση στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Συνεργασία και συνεταιρισμός

Θα συνεργαστούμε με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό για την στήριξή του και την επανεκκίνησή του γιατί μέσα από προϋποθέσεις είναι πραγματικά ένα θησαυροφυλάκιο για τον Αετολοφίτη Αγρότη.
Γιατί να μην κάνουμε εκείνες τις προσπάθειες να σώσουμε το Προβλαστήριο που καταρρέει.
Γιατί να μην τον εντάξουμε σε νέα αναπτυξιακά προγράμματα και να γίνει ένα σύγχρονο εργαλείο στα χέρια του παραγωγού. Θέλει κόπο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο και θα το πετύχουμε.

 

 

Θέματα γυναίκας

Ενα μεγάλο κεφάλαιο για μας είναι η μάνα, η εργάτρια η αδελφή και η σύζυγος Αετολοφίτισα που με το πέρασμα του χρόνου και τη συμβολή της παρέδωσε επιστήμονες επιχειρηματίες και ανθρώπους καταξιωμένους στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.
Σε συνεργασία με το Σύλλογο γυναικών θα υποστηρίξουμε κάθε πτυχή που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής της γυναίκας στο χωριό.

Για τον αθλητισμό και τα νιάτα

Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και κάθε πόρο ώστε να βοηθήσουμε τον πρεσβευτή του αθλητισμού ανά τον νομό Λάρισας  τον Αετό Αετολόφου. Είναι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος του χωριού μας που για πολλές δεκαετίες μας χάρισε ατέλειωτες συγκινήσεις. Η φροντισμένη οργάνωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου η τεκμηριωμένη καταγραφή των ελλείψεων θα χει σα στόχο να φέρει ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό τους νέους του χωριού. Δεν ξεχνάμε ότι τέτοιες προοπτικές βοηθούν ακόμα περισσότερο στην κοινωνικοποίηση την άμιλα και τη συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκομένους.

Η τρίτη ηλικία

Πρέπει επιτέλους να πούμε σ αυτούς τους ανθρώπους ότι θα τους χαρίσουμε ένα μεγάλο χαμόγελο μέσα από την όρεξη για δουλειά ώστε να σταθεί ο Αετόλοφος στο ύψος που του αξίζει. Δεν θα τους ξεχάσουμε και θα τους κάνουμε να νοιώσουν ενεργοί πολίτες μέσα απ τη σοφία που απέκτησαν στο διάβα της ζωής. Κάθε χρόνο μια γιορτινή μέρα με εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένη στον παππού και τη γιαγιά του χωριού.

Οι επιστήμονες του χωριού

Δεν θα επιτρέψουμε η κοινωνική ζωή και οι επαφές να είναι μόνο μια κολτσίνα στο καφενείο του χωριού. Θα απευθύνουμε κάλεσμα επαφής και συνεργασίες με ανθρώπους που διαπρέπουν και καταξιώθηκαν μέσα απ το χώρο δουλειάς και την παιδεία τους. Σίγουρα θα μεταφέρουν μια νέα πνοή κι ίσως διδάξουν μια νέα κουλτούρα. Γιατροί, δάσκαλοι, δικηγόροι κτλ η νέα κοινοτική αρχή θα τους τιμήσει όπως άλλοτε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και θα επιζητήσει τη βοήθεια και τη συνεργασία.

Μετάβαση στη ψηφιακή εποχή

Ο Αετόλοφος έχει κάνει βήματα σ αυτό τον τομέα όσο κανένα άλλο χωριό. Σήμερα οι ανάγκες μας σε παροχή Ίντερνετ καλύπτονται κατά 80% περίπου απ το σύστημα του Συνεταιρισμού. Στόχος μας θα είναι όλο το χωριό να έχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο με την αναβάθμιση της υπάρχουσας εγκατάστασης.
Μετάβαση όμως στην ψηφιακή εποχή δεν είναι μόνο αυτό. Η κοινότητά μας θα είναι ένα φρούριο τεχνολογίας και παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Κατά τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου οι αποφάσεις θα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή ενώ οι συζητήσεις θα καταγράφονται και θα αρχειοθετούνται. Μ αυτό τον τρόπο θα αρχίσει να συγκεντρώνεται ένα πολύτιμο αρχείο στο οποίο θα χει άμεση πρόσβαση ο πολίτης μέσα απ οποιαδήποτε συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο.
Το κέντρο φόρτισης φορητών συσκευών π.χ. με χρήση ηλιακής ενέργειας στο κέντρο του χωριού είναι μια καινοτομία που έχουν εισάγει πολλοί ΟΤΑ ανά την Ελλάδα.

Λαϊκές Συνελεύσεις

Είναι ένα απ τα ουσιαστικότερα κομμάτια του προσανατολισμού μας όταν αναλάβουμε τα ηνία της Κοινότητας. Μια φορά το χρόνο το καλοκαίρι θα πραγματοποιείται η Λαϊκή Συνέλευση που εμείς τη θεωρούμε Άμεση Δημοκρατία
Το να βγαίνεις από την ατομικότητά σου ή την ασφάλεια της οικογένειας ή της μικρής σου ομάδας και να εκτίθεσαι δημόσια συνιστά μιαν υπέρβαση. Το να διατυπώνεις ό,τι κατά την κρίση σου θεωρείς σημαντικό, προκειμένου να παροτρύνεις και τους άλλους και την πολιτική να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της υπέρβασης, είναι η βάση της συμμετοχής. Η γνώμη είναι η μόνη απάντηση στη βία και την εσωστρέφεια.

Τέλος

Συντάξουμε ένα ολοκληρωμένο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού ΄΄Αετόλοφος ξανά΄΄ για να το θέσουμε στην κρίση των συγχωριανών μας εν οψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 26ης Μαϊου 2019.

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας.

Location (Map)

Εικόνες ντροπής και απαξίωσης στον Αετόλοφο
Η οικογένεια Ντελή από τον Αετόλοφο Αγιάς.
 
Αετόλοφος
28 Μαρτίου 2020
10:38 Σαββατο 28 Μαρτιου κουδουνιζει το τηλεφωνο μου. Απαντω για να ακουσω μια κουρασμενη φωνη και ταυτοχρονα γεματη ευγ...
346 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
28 Μαρτίου 2020
Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιειθεί την Δευτέρα 30 Μαρτίου από τις 08 00 μέχρι τις 12 00 στις περιοχές...
102 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
27 Μαρτίου 2020
Επαληθεύονται τα σενάρια για κρούσμα κορονοιου στο χωριό μας και σύμφωνα με το άρθρο της Ιστοσελιδας larissapress.gr που...
2074 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
27 Μαρτίου 2020
Σας παρακαλώ να δειξετε ψυχραιμία μεχρι να διαπιστώσουμε αν οι φημες που μεταδόθηκαν αστραπή για κορονοιο στο χωριο μας ...
330 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
09 Μαρτίου 2020
Παλιοκλήσια... Τοποθεσία που μας θυμίζει έναν παλιό ερειπωμένο ναΐσκο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων. Σύμφωνα με τη διήγηση ...
176 Εμφανίσεις
Αετόλοφος
26 Φεβρουαρίου 2020
Αντι για εκδηλώσεις και μεγάλες γιορτες που ειναι στην ψυχή μας παραδώσαμε ένα χωριό κουφάρι περιτριγυρισμένο από κατι π...
295 Εμφανίσεις

Επικοινωνηστε μαζι μας για κάθε πληροφορία σχετικά με τον Αετόλοφο